Nieuws

Nederland


Deze pagina biedt u een overzicht van al het nieuws van Genzyme Nederland.
‘Het gehele zorgtraject in kaart gebracht dankzij MediMapp’

Datum: 17 maart 2017

   

‘Het gehele zorgtraject in kaart gebracht dankzij MediMapp’

Wanneer iemand ziek wordt, is het van belang dat zij belangrijke informatie op een overzichtelijke manier ontvangen. Dit kan met behulp van verschillende e-health oplossingen. Soulve Innovations heeft de App MediMapp ontwikkeld. Samen met Sanofi Genzyme bieden zij MediMapp aan, aan Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen. Een app die in één overzicht het gehele zorgtraject in beeld brengt.

A.s. zaterdag te zien in tv-programma Samen Sterk

Op zaterdag 18 maart 2017 is een item over MediMapp te zien in het tv-programma Samen Sterk om 16.30 uur bij SBS6. De opnames zijn gedaan in het VieCuri Medisch Centrum in Venlo, waar MediMapp wordt toegepast voor mensen met darmkanker.  De herhaling van het programma is te zien op zondag 19 maart 2017 om 12.00 uur. 

MediMapp
MediMapp is een innovatieve oplossing waarmee patiënten met complexe aandoeningen zoals kanker individuele begeleiding op maat wordt geboden. MediMapp biedt op een interactieve wijze persoonlijke zorgpadbegeleiding. In een beveiligde digitale omgeving worden alle afspraken, onderzoeken en behandelingen overzichtelijk  weergegeven. Hierdoor hebben patiënten meer invloed op en overzicht en controle over het volledige persoonlijke zorgpad dat zij doorlopen gedurende hun ziekteproces. Door de koppeling met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van het ziekenhuis is de informatie die de patiënt ontvangt altijd actueel, persoonlijk en relevant.

Samenwerking
MediMapp is ontwikkeld door Soulve Innovations. Soulve en Sanofi Genzyme werken samen aan de doorontwikkeling en implementatie van MediMapp. Zij zetten zich als partners in zorgpadbegeleiding volledig in voor de optimale zorg en begeleiding van de patiënt. VieCuri is het eerste ziekenhuis waar binnen deze samenwerking de implementatie van MediMapp is  gerealiseerd.

Over VieCuri Medisch Centrum
VieCuri is hét medisch centrum voor Noord-Limburg en behoort tot de 28 topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland. VieCuri heeft meer dan 3.000 medewerkers in dienst en heeft ziekenhuislocaties in Venlo en Venray. Per jaar worden meer dan 175.000 patiënten behandeld.

Over Sanofi en Sanofi Genzyme
Sanofi is wereldwijd een toonaangevend bedrijf in de gezondheidszorg dat zich bezighoudt met onderzoek naar, de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van zorgoplossingen voor patiënten. Sanofi is koploper op het vlak van diabetes en cardiovasculaire aandoeningen, vaccins, diergeneesmiddelen en zeldzame ziekten. Het bedrijf heeft ook een sterke positie in MS, oncologie, immunologie en zelfzorgmiddelen (Consumer Healthcare). Sanofi is beursgenoteerd in Parijs (EURONEXT: SAN) en in New York (NYSE: SNY).

Sanofi Genzyme is de Specialty Care Global Business Unit van Sanofi en richt zich op zeldzame ziekten, multiple sclerose, oncologie en immunologie. Zij helpen mensen met ingrijpende en complexe aandoeningen, die vaak lastig te diagnosticeren en te behandelen zijn. De focus ligt op het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe therapieën, die wereldwijd hoop bieden aan patiënten en hun families.

Over Soulve Innovations
Soulve Innovations ontwikkelt digitale innovaties in de zorg. Doel van deze innovaties is de patiënt meer grip te geven over het eigen behandeltraject en bij de professional tijd en aandacht vrij te maken voor de zorg. Soulve ontwikkelt en implementeert de innovaties samen en in voortdurend contact met de patiënt en de zorgaanbieder. Zodoende sluiten eHealth toepassingen aan bij de specifieke behoefte en komt er een toekomstbestendige oplossing tot stand. Door te werken met een multidisciplinair team van adviseurs en softwareontwikkelaars wordt niet alleen de ontwikkeling maar ook de implementatie van innovatieve oplossingen geborgen.

SANL.CCOM.17.03.0158

Last Updated: 29-10-2015
Contact

Genzyme Nederland*
Gooimeer 10
1411 DD Naarden
Tel: +31 35 699 1200

Verstuur e-mail

* Genzyme Nederland is onderdeel van Genzyme Europe B.V.

Genzyme Europe B.V.
Gooimeer 10
1411 DD Naarden
Tel: +31 35 699 1200
Fax: +31 35 694 3214

Verstuur e-mail

Mediacontact
Mignon van der Westerlaken
Director Corporate Affairs
Genzyme Benelux
Tel: +31 35 699 1200

Verstuur e-mail

Algemene informatie
Kamer van Koophandel Hilversum: 32050737
BTW-nummer: NL800256888B01

Over Genzyme

Genzyme is één van ’s werelds toonaangevende biotechnologiebedrijven.

Onderzoek

De focus van Genzyme’s onderzoek ligt op medische gebieden waar nieuwe therapieën een verschil kunnen maken.

infoBox