Nieuws

Nederland


Deze pagina biedt u een overzicht van al het nieuws van Genzyme Nederland.
Year
1 december 2016
Met hun project wil het Deventer Ziekenhuis gebruik gaan maken van 3D printing. Voor de patiënten met kanker is het vaak moeilijk de ziekte voor zich te zien en de gevolgen hiervan in het lichaam te begrijpen. Het gebruik van 3D model in het gesprek over de aandoening helpt de ziekte “tastbaar” te maken en de relatie van de aandoening tot de rest van het lichaam zichtbaar kan maken. Operaties bij patiënten met kanker zijn complex vanwege de wijze waarop tumoren groeien en doorgroeien in verschillende lagen in het gezonde weefsel. De chirurg weet niet altijd wat hij zal tegenkomen en welke techniek het beste zal aansluiten om tot een goed resultaat te komen. Vooraf oefenen met een model van de tumor en zijn omgeving kan leiden tot betere resultaten en vermindering van de duur van de operatie. Zowel de patiënt als het behandelend team heeft op deze manier baat bij een 3D model.
9 november, 2016
 
22 september, 2016
 
8 september, 2016
De berichtgeving in de media over de ontwikkeling van behandelingen bij diverse weesziekten bevat mogelijk enkele verwarrende elementen. Via het Fair Medicine Initiatief zou gewerkt worden aan aanzienlijk goedkopere alternatieven voor een aantal bestaande geneesmiddelen. De situatie is als volgt:
1 augustus, 2016
"Ik wil het dansen niet meer missen"
11 juli, 2016
Afgelopen zaterdag 9 juli werd voor de allereerste keer ArenA MoveS georganiseerd. Een uniek sportief evenement in de Amsterdam ArenA waarbij meer dan 1.200 deelnemers, supporters en vrijwilligers in beweging kwamen. Allemaal met één doel voor ogen: een MS-vrije wereld.
10 juni, 2016
6 juni, 2016
Afgelopen zaterdag 4 juni werd voor de tweede keer de Spierathlon gehouden: stichting Spieren voor Spieren organiseerde opnieuw dit sportieve evenement in Nederland waar volwassenen en kinderen met en zonder spierziekte samen in actie kwamen voor kinderen met een spierziekte.
30 mei, 2016
Niels is weer veilig terug in Nederland en zal vanavond bij Humberto Tan aan tafel schuiven tijdens de uitzending van RTL Late Night. Hij is de eerste bergklimmer met MS die de top van de Mount Everest heeft bereikt.
26 mei, 2016

Tijdens de uitzending van RTL Late Night was Boaz Spermon te  gast. Boaz heeft sinds vier jaar MS. De ziekte is bij hem erg agressief van aard en om die reden kwam hij in aanmerking voor een experimentele en alternatieve stamceltherapie in Zweden.

Humane stamceltransplantatie is een vorm van immuunsysteemonderdrukking. Door de kans op ernstige bijwerkingen is dit een risicovolle behandeling. Zoals Humberto Tan ook tijdens de uitzending benadrukte, is een stamceltransplantatie niet voor iedereen aangewezen.

Inmiddels heeft Boaz de behandeling achter de rug en vertelde hij hoe het nu met hem gaat. Hij is een aantal weken uit het ziekenhuis en gelukkig gaat zijn herstel voorspoedig en verbeteren zijn lichaamsfuncties nog elke dag.

In Nederland zijn diverse behandelmogelijkheden beschikbaar voor mensen met een actieve vorm van MS. Het zijn geregistreerde geneesmiddelen, wat inhoudt dat de effectiviteit, veiligheid en eventuele bijwerkingen door de onafhankelijke  geneesmiddelenautoriteiten zijn beoordeeld.
MS is een chronische aandoening, waarbij het beloop per individu verschilt. MS vraagt dan ook om een gepersonaliseerde aanpak, waarbij voor- en nadelen afgewogen moeten worden. Een breed aanbod aan verschillende behandelopties helpt individueel de meest passende therapie te selecteren.

Om tot een adequate behandelingskeuze te kunnen komen is een gebalanceerde voorlichting door een neuroloog en/of verpleegkundige die gespecialiseerd is in MS van belang. Hierbij zal er dus gekeken moeten worden naar de individuele situatie om de meest passende therapie te kunnen selecteren. 

Previous
Last Updated: 29-10-2015
Contact

Genzyme Nederland*
Gooimeer 10
1411 DD Naarden
Tel: +31 35 699 1200

Verstuur e-mail

* Genzyme Nederland is onderdeel van Genzyme Europe B.V.

Genzyme Europe B.V.
Gooimeer 10
1411 DD Naarden
Tel: +31 35 699 1200
Fax: +31 35 694 3214

Verstuur e-mail

Mediacontact
Mignon van der Westerlaken
Director Corporate Affairs
Genzyme Benelux
Tel: +31 35 699 1200

Verstuur e-mail

Algemene informatie
Kamer van Koophandel Hilversum: 32050737
BTW-nummer: NL800256888B01

Over Genzyme

Genzyme is één van ’s werelds toonaangevende biotechnologiebedrijven.

Onderzoek

De focus van Genzyme’s onderzoek ligt op medische gebieden waar nieuwe therapieën een verschil kunnen maken.

infoBox